Reklamacije

Splošno

Naše podjetje vam je na voljo tudi po nakupu. Da bi hitro in kakovostno izvedeli vse o garanciji in reklamaciji, bomo na tej strani poudarili najpomembnejše informacije. Če imate dodatna vprašanja, se obrnite na nas preko e-maila: office@softlinks.eu .

Trudimo se, da kompleten proces od prevzema pokvarjenega artikla do vrnitve popravljenega/zamenjanega artikla mine s čim manj eventualnih težav ter da ta proces klientu odvzame čim manj časa.

Glede na trenutno stanje tehnologije ni mogoče zagotoviti stoodstotne izpravnosti hardverskih in softverskih komponent ter medsebojno kompatibilnost vseh komponent, ponujenih v ceniku.

Zamenjava delov pred preverjanjem eventualnih pomanjkljivosti ni mogoča. Reklamacije, ki se pošiljajo po paketni distribuciji, morajo biti primerno pakirane v kartonsko embalažo. Vse nepravilno pakirane reklamacije ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb v transportu, ne bodo prevzete s strani iLinks d.o.o. Takšne reklamacije se bodo vrnile pošiljatelju na njegov strošek.

Kaj je garancija?

Garancija je pravica vsakega kupca, daje pa se na kupljeno blago. Artikli s skrajšano garancijo se nahajajo v kategoriji “Rabljeno blago”.

Garancija oz. pravica do izpolnitve garancije je ena od temeljnih pravic potrošnikov. Pravica potrošnikov do izpolnitve garancije nastopi takoj po prevzemu kupljenega blaga in izdanega računa. Račun je ekvivalenten prodajni pogodbi ter avtomatsko aktivira pravice in obveznosti, nastale v odnosu trgovec-kupec, te se nanašajo na kupljeno blago.

Po pošiljanju/predaji naprave zaradi izpolnitve garancije se naprava prevzame v prostorih našega podjetja in se preda v servis na diagnostiko. Zamenjava delov pred preverjanjem izpravnosti naprave ni mogoča. Osebje servisa bo po telefonu ali e-mailu kontaktiralo stranko in jo obvestilo, ali je okvara na napravi pokrita z garancijo.

Zamenjanega artikla ni mogoče dvigniti brez pripadajočega reklamacijskega obrazca, ki ga osebje izda ob prejemu blaga.

Prosimo vas, da natančno preberete navodila v zvezi z realizacijo garancije, da bi proces potekal s čim manj težav.

Reklamacije, namenjene kurirskim službam

Da bi vrnitev reklamacije potekala brez težav, vas prosimo, da sledite naslednjim navodilom:

a) Pakirajte blago v kartonsko škatlo, da bi možnost poškodb v transportu bila minimalna.

b) K artiklom priložite ves pridobljeni pribor, ki ste ga dobili pri nakupu.

c) Računalniške komponente vključujejo zelo občutljivo opremo. Priporoča se, da pred transportom na vidnem mestu poudarite potencialno lomljivost artikla.

d) V pošiljko priložite kopijo računa in dodatno označite, katerega od artiklov z računa pošiljate. Tako kompletirano pošiljko pošljite na naslov:

Reklamacije

iLinks d.o.o.

Šmartinska cesta 152

1000 Ljubljana

Če imate dodatna vprašanja z vrnitvijo artiklov, povezanih z reklamacijo, nas lahko kontaktirate na e-mail: office@softlinks.eu.

Primeri, ki jih garancija ne pokriva

Garancija ne velja v naslednjih primerih:

– Poškodbe in okvare, nastale z nestrokovnim in nepravilnim rokovanjem.

– Poškodbe, ki so nastale zaradi nepravilnega rokovanja, kot je priključitev naprave na vire energije, ki niso predpisani v navodilih za uporabo ter uporaba naprave v nepredvidenih pogojih (povečani odstotek vlage, visoke in nizke temperature). Primer: zaradi priključitve naprave na nepredvidene vire napetosti lahko pride do poškodbe naprave, taljenja posameznih delov ter ustvarjanja opaznih poškodb, ki niso pokrita z garancijo. Prav tako uporaba naprave v prostorih neprilagojene temperature in vlažnosti ustvarja kondenzat, ki lahko privede do okvare komponent.

– Poškodbe in okvare, nastale zaradi nepooblaščenega popravila artiklov in naprav ter popravila s strani tretje nepooblaščene osebe.

– Mehanske poškodbe na komponentah (procesor, matična plošča, grafična kartica, diski ipd.): zlomi, odrgnine, razpoke.

– Poškodbe različnih vrst, ki so nastale pri transportu zaradi neprimernega pakiranja izdelka. Če je do poškodbe prišlo med transportom, vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem roku, da boste lahko kontaktirali s transportno službo in jih obvestili o problemu. Varnost neizpravnega artikla med transportom je vaša odgovornost, mi odgovornost prevzamemo v trenutku prejema izdelka.

– Poškodbe diskov in ostalih medijev za shranjevanje podatkov, nastale zaradi nepravilne montaže in uporabe. Primer: uporaba nestandardnih in predolgih vijakov za montažo trdega diska lahko povzroči poškodbe na disku, izgubo podatkov ter v ekstremnih primerih lahko pride do kratkega stika, v katerem se lahko uničijo tudi ostale komponente.

– Poškodovane ali pretrgane garancijske nalepke. To ne vključuje garancijskih nalepk na gotovih konfiguracijah. Če nalepke odstranite z gotovih konfiguracij, vam še vedno ostane garancija za vsako komponento posebej.

Samostojno vgradnjo komponent priporočamo le v primeru, ko ima kupec potrebno znanje in izkušnje. Večino komponent vgrajujemo brezplačno, če so kupljene pri nas, tako da ne obstaja tveganje nepravilne vgradnje. Če iščete informacije o dodatnih stroških vgradnje komponent, priporočamo, da temeljito preučite cenik servisa.

Podaljšana garancija

Nekateri proizvajalci dajejo podaljšano garancijo na svoje artikle.

Vsi proizvajalci in vsi maloprodajni in veleprodajni subjekti se morajo držati garancijskih rokov, ki jih predpisuje zakonodajalec. Del proizvajalcev podaljšuje rok, s katerim je naprava pod garancijo, pogosto pa, da bi se kupec zaradi teh ugodnosti odločil za nakup njihovih artiklov. iLinks d.o.o. posreduje garancijo od dobaviteljev in in pogostokrat ne moremo vplivati na podaljšanje garancije. Nekateri artikli imajo na škatlah, pakiranjih in embalaži poudarjeno doživljenjsko garancijo (Lifetime Warranty), za katero je odgovoren proizvajalec. Priporočljivo je, da pri nakupu preverite, koliko garancije dobite z nakupom artikla, ter ali obstaja procedura za pridobitev pravice do garancije po tem roku. Naš servis vam je na voljo za pomoč in da vas napoti na pravo mesto, kjer bi lahko uporabili dodatne garancije, ki jih ponuja sam proizvajalec.

Poškodbe v transportu

Kljub skrbnemu pakiranju artiklov vedno obstaja možnost poškodb med transportom. Priporočamo, da ste pri prevzemu pošiljke pozorni na naslednje:

– Med prevzemom pošiljke skrbno poglejte, ali je karton poškodovan ali odprt.

– Preglejte lepilni trak, s katerim je paket zapečaten, ter preverite, ali je poškodovan.

– Takoj preverite vsebino pošiljke. Če najdete pomanjkljivosti, jih takoj jih dostavljalcu in nam.

Vse eventualne poškodbe in pomanjkljivosti nam prijavite v najkrajšem roku. Hitrost poročila je ključna zato, da bi lahko problem dali naprej odgovornim osebam. Držimo se roka, določenega za prijavo, in v primeru zamude ne moremo več zahtevati popravila škode. Rok za prijavo je 24 ur po prejemu paketa. Obvezujemo se, da boste o eventualnih poškodbah, ki nastanejo pri vašem pošiljanju artiklov v našo trgovino, pravočasno obveščeni. Nepravilnosti, ki nastanejo med transportom, nam lahko poročite po e-pošti na office@softlinks.eu.

POGOSTA VPRAŠANJA

1. Artikel je vrnjen podjetju zaradi reklamacije. Zakaj ne morem takoj dobiti nadomestnega artikla?

Napravo je treba testirati, da bi lahko ugotovili, ali je problem res v napravi ali gre za težave drugačne narave. Če bi napravo zamenjali brez testiranja, obstaja možnost, da bi se vaše težave nadaljevale. Servis vsakodnevno prejme veliko število zahtev v zvezi z garancijo komponent. Reševanje garancij je prioriteta tako podjetju kot tudi stranki.

2. Pakiranje artikla ne vključuje vsega, kaj je navedeno v navodilih. Kaj moram storiti, da bi to bilo popravljeno?

Pri vhodu blaga preverjamo artikle z vidno poškodovano embalažo ter beležimo serijske številke vseh artiklov. Ne preverjamo vsebine vsake škatle, zato ne izključujemo možnosti eventualnih pomanjkljivosti. Eventualne pomanjkljivosti nam lahko prijavite po e-pošti na office@softlinks.eu.

3. Kupljeni artikel ni kompatibilen z ostalo konfiguracijo ali z neko drugo napravo, ki bi ga morala uporabljati. Kaj naj storim?

Če ni minilo 8 dni od nakupa artikla, lahko zahtevate vrnitev artikla. Osebje servisa bo ugotovilo, ali se lahko izvede zamenjava in v tem primeru vam bomo artikel zamenjali za drugi, ki ustreza vašim potrebam. Ker nismo seznanjeni s preostalo vašo konfiguracijo, za katero kupujete posamezen artikel, kompatibilnost artikla in ostale konfiguracije ni predmet garancije.

4. Ne morem najti informacij o garancijskem roku naprave, kupljene pri vas.

Poleg računa, ki ga je treba priložiti pri prijavi reklamacije, dobite tudi garancijski list, v katerem so izpostavljeni detajli garancije. Dolžina garancije za artikle določenega dobavitelja je podvržena spremembam. Če niste prepričani, ali je neki proizvajalec spremenil dolžino garancijskega roka, pošljite vprašanje po e-pošti na office@softlinks.eu.

5. Del artiklov v ceniku je kategoriziran kot “Rabljeno blago”. Za kaj gre?

V kategoriji “Rabljena roba” so artikli, ki so prišli kot povračilo reklamacij, povračilo z različnih testov, artikli, poškodovani v transportu, ali nepopolni artikli. Artikli, vrnjeni v okviru reklamacij, na katerih so vidni sledovi uporabe ali nimajo kompletne embalaže, so del kategorije “Rabljeno blago”. Artikli se pred tem testirajo. Ni izključeno, da osebje servisa ne zazna okvare, ki ni takoj vidna. Artikli s testov pogosto prihajajo odprti in nepopolni ter jim potem znižamo ceno in vključujemo v kategorijo “Rabljeno blago”.

6. Na kupljeni artikel sem prejel dveletno garancijo, vendar pa je na škatli poudarjena garancija za deset let. Zakaj je taka razlika v garanciji?

Del artiklov ima pogosto na škatlah, pakiranju in embalaži podaljšano garancijo (pet let, deset let ali doživljenjsko garancijo). Podaljšana garancija je odgovornost proizvajalca. Priporočamo, da preverite rok garancije, ki vam ga zagotavlja naše podjetje, ter s katero proceduro lahko vnovčite pravico do garancije po tem roku. Najkrajši rok trajanja garancije, ki ga zagotavlja naše podjetje, je predpisan z zakonom.

7. V procesu povračila sredstev mi je izplačan gotovinski znesek. Kolikšna je provizija banke?

Povračilo sredstev za gotovinska plačila opravljamo po gotovinskih cenah. Za artikle, kupljene s potrošniškimi karticami ali s krediti, je treba dati zahtevo za povračilo sredstev. Potem ko smo kartičnemu podjetju poslali zahtevo za ustavitev bremenitve vaše kartice, je njihova dolžnost preklicati vaše plačilo. Artiklov, ki niso kupljeni z gotovino, ne moremo izplačati v gotovini. Rok za izplačilo je 30 dni in običajno sredstva izplačamo takoj po obdelavi zahteve.

8. Pošiljka s kupljenim artiklom je poškodovana/nepopolna. Kaj naj storim?

V primeru nepopolnih pošiljk ali vidnih poškodb, nastalih v transportu, nas nujno kontaktirajte po e-pošti office@softlinks.eu. Takoj bomo začeli postopek za odpravoi nepravilnosti. Prav tako vas bomo obvestili, če pride do poškodbe paketov, ki nam jih vi pošiljate.