Kompetence

Spoštovani!

Želimo vam predstaviti svoje kompetence. Vse od ustanovitve podjetja smo skrbno opazovali obnašanje naših strank ter smo v pogovoru z njimi pogosto vprašali za njihovo mnenje. Ugotovili smo, da sta naš napredek in rast tesno povezana z bazo naših uporabnikov. Skozi pogovor smo želeli izvedeti, kaj kupec pričakuje od trgovine računalniške opreme ter v katerih segmentih zazna deficit.
Izvedeli smo, da kupec pričakuje udobno in lagodno nakupovanje, strokovnost prodajnega osebja, razpoložljivost artiklov, hitro dostavo ter reševanje garancijskih zahtevkov v ustreznem času rok. Skozi leta smo predvsem skušali izboljšati e-prodajo, prodajo preko našega Webshopa. Izhajanje novih različic spletne strani in Webshopa je logično nadaljevanje želje, da bo nakup čim enostavnejši in čim hitrejši.

Kupcu dražjih predmetov omogočamo osebni vpogled. Zato delamo na širjenju prodajnega prostora, v katerem skušamo razstaviti čim večjo količino prodajnega asortimaja, kjer se kupec lahko osebno prepriča o kakovosti izdelka. Kupec mora namreč imeti dober razlog, da bi za določen artikel namenil več sredstev. Prizadevamo si, da vzdržujemo dobro založenost skladišča, ne samo z osnovnimi in srednjimi artikli, ampak tudi z artikli, namenjenim kupcem, ki želijo več.

Vsakodnevno se trudimo, da v prodajni asortima uvajamo svetovne novitete. Oddelek za nabavo vsakodnevno naroča blago v skrbi za dobre zaloge ter se informira o tehnoloških novitetah, ki vsakodnevno prihajajo na trg. Oddelek za nabavo redno pregleduje široko ponudbo trgov in si prizadeva, da izbere izdelke, ki jih vključujemo v prodajni asortima. Naloga oddelka za nabavo je tudi nakup optimalnih količin artiklov, ki so odvisni od povpraševanja, ter prilagoditev cen.

Veliko pozornost posvečamo e-prodaji, v katero konstantno vlagamo. Webshop se nenehno izboljšuje in dodajajo se nove rešitve, ki bi olajšale nakup. Cilj nam je bilo izdelati Webshop s čim bolj pregledno in jasno navigacijo, z veliko količino informacij ter nasvetov za različne situacije. V Webshop smo želeli integrirati veliko dodatnih vsebin, s katerimi bo sam nakup zelo preprost, možnost za napake ali da bi kaj spregledali, pa minimalna. Želimo, da se naš Webshop loči od drugih spletnih trgovin, da bi kupec lahko  našo ponudbo prepoznal kot najbolj popolno ponudbo na IT-trgu.

Vsak artikel iz naše ponudbe je mogoče osebno pregledati ter se informirati o njegovi ceni in sredstvu plačila. Da bi nakupovanje bilo enostavnejše, se poleg naziva artikla nahaja tudi fotografija, status razpoložljivosti artikla ter tehnične karakteristike artikla. Po nakupu vsak registrirani uporabnik lahko izrazi svoje mnenje o kupljenem artiklu, to lahko služi kot smernica ostalim kupcem. Ponudbo Webshopa širimo vsakodnevno. Artikle v Webshopu lahko najdemo s pomočjo klasičnega iskalnika, tako je gibanje po strani poenostavljeno. Kupcem je na razpolago tudi filter, ki omogoča pregled novih artiklov, pregled artiklov po ceni ali pregled artiklov po frekvenci prodaje.

Kupcem je na razpolago tudi forum, na katerem lahko z drugimi uporabniki izmenjujejo izkušnje in nasvete. Zaposleni pri podjetju vsakodnevno obiščejo forum in pogosto se zgodi, da težave rešimo še pred obiskom kupca v naših prostorih ali servisnih objektih. Na forumu lahko poleg vsakodnevnih razprav o komponentah zastavite tudi vprašanja v zvezi z reklamacijo in garancijo, s težavami in negotovostmi, povezanimi s transportom paketov, ter vaše želje povezane s komponentami, ki se še niso pojavile v našem asortimaju.

Prizadevamo si, da bi bili podjetje, v katerem se storitev ne konča z nakupom. Z vami smo tudi skozi celotno trajanje garancijskega roka.  Na voljo smo vam in potrudili se bomo garancije čim hitreje realizirati. Na vaša vprašanja tehnične narave vam bo naš servis z veseljem odgovoril. Links s svojimi izhodišči zagotovo želi biti podjetje, v katerem se storitev ne konča z nakupom. Na razpolago smo vam z nasvetom ter karseda hitro realizacijo vaših garancijskih zahtevkov.

Vedno si prizadevamo za še višji standard in menimo, da je lahko rezultat našega dela vedno boljši. Zato neutrudno iščemo dodatne vsebine, ki bodo povečale zadovoljstvo kupcev. Vodeni s tem ciljem, organiziramo akcije in nagradne igre za naše zveste kupce, da bi jim na tak način povrnili del sredstev, ki so jih investirali v nas.

Prizadevamo si, da bi bili za zgled med podjetji, ko gre za odnos s kupcem in hitrost realizacije prodaje. Pomembno nam je tudi, da čim hitreje rešimo garancijske zahtevke. Utemeljena servisne zahtevke v zvezi z računalniškimi komponentami in konfiguracijami običajno rešimo v manj kot 7 delovnih dneh. Komponente in konfiguracije, ki v našem servisu od sprejema do njihovega odpustaa preživijo manj kot 48 ur, niso redkost. Razvili smo lasten program, da bi mogli kakovostneje slediti toku procesa reklamacije.

Zaradi naše dobre organizacije lahko kupcu v vsakem trenutku ponudimo informacijo o statusu njegove reklamacije, upravičenosti samega zahtevka ter eventualnih dodatnih stroških, ki lahko nastanejo, kadar zaradi napake kupca ni mogoče aktivirati garancije. Kupcu pošljemo obvestilo o rešeni garanciji preko izbranega medija ter ga nujno obvestimo takoj, ko je jamstvo realizirano.
Usmerjenost h kupcu v našem poslovanju je vidna v vseh segmentih poslovanja, ne samo med prodajo ali reševanjem garancije. Stalnim kupcem dostavljamo članske izkaznice, ki zajemajo dodatne popuste in možnost sodelovanja v nagradnih igrah. Skoraj vsak mesec organiziramo nagradne igre za kupce, ki so našli čas in nas obiskali v naših prostorih. Kupcem, ki zaradi svojega mesta prebivališča nimajo možnosti, da bi nas obiskali na licu mesta, na področju Slovenije pošiljamo pakete z možnostjo plačila po povzetju. Tako prihranimo del sredstev, ki bi bila izgubljena s plačilom bančnih transakcij.

Že več let smo konstanta na slovenskem IT-trgu. Trudimo se ponuditi čim bolj kompleten paket storitev in izdelkov z namenom, da bi bili prepoznavnejši in da bi novi kupci lahko takoj dobili vpogled v naše poslovanje. Ni namreč dovolj imeti samo nekatere značilnosti, ki jih kupec ceni, treba je ponuditi celoten paket. Podjetja, ki v ta paket vključijo ugodne cene, dobro dostopnost aktualnih artiklov, hitro dostavo, hitro reševanje garancije in strokoven tim zaposlenih, lahko upravičeno trdijo, da so v svojem poslovanju usmerjene h kupcu.

Dodatno pozornost dajemo logistiki v podjetju. Učinkovitost logistike se ne meri samo v času od prevzema do odpreme blaga, temveč tudi s količino blaga, ki ga ima podjetje na zalogi. Na slovenskem IT-trgu se pojavlja vse več podjetij, ki poslujejo po principu skladiščenja minimalne količine blaga ali pa želijo poslovanje prilagoditi modelu outsorcinga. Outsourcing funkcionira po principu sprejemanja naročil ter posredovanja naročil distributerju in ta v določenem roku blago izroči podjetju. Podjetja, ki delujejo po tem modelu, poslujejo brez aktivnega skladišča, kar pogosto vodi v dolgotrajno dostavo blaga ali reševanje garancij. Outsourcing je običajno upravičen z nižjimi stroški poslovanja, tekočo ceno artiklov ob sprejemu in posledično z zadovoljstvom kupca.

Podjetje Links v svojem poslovanju modela outsourcinga ne uporablja. Nenehno si namreč prizadevamo, da bi imeli možnost skladiščenja čim večje količine blaga ter pri tem ohraniti pretočnost skladišča. S tem ciljem vsako leto povečujemo površino skladiščnih prostorov. Povečevanje površine skladiščnih prostorov nam omogoča konstantno povečevanje števila takoj dostopnih artiklov.

Visoko število dostopnih artiklov bistveno vpliva na hitrost naše dostave, tako vsa naročila preko Webshopa, telefona, e-maila ali faksa, sprejeta do 11. ure, praviloma odpošljemo še isti dan s kurirsko službo GLS. Po oddaji paketa kurirski službi vam naši zaposleni lahko posredujejo številko pošiljke, s pomočjo katere boste lahko locirali vaš paket in mu sledili. Odprema pošiljke na dan, ko je naročilo bilo sprejeto, ne bi bila mogoča brez dobre založenosti skladišča.

Dodatne naloge oddelka za logistiko so tudi pravilno skladiščenje sprejetih artiklov, kakovostno zavarovanje pošiljk in paketov, ki jih pošiljamo kupcem preko dostavne službe, ter kakovosten in zavarovan transport reklamiranih izdelkov, ki jih nato posredujemo našim dobaviteljem.